Hirdetés
AZ OXIGÉNES VÍZ ELŐNYEI PDF Nyomtatás E-mail
 1. A gyomorba juttatott molekuláris oxigén révén, a szövetek oxigéntartalmának növekedési sebessége, a légzéssel történő betáplálással szemben, hozzávetőlegesen tízszeres. (A testi fáradtság elsősorban az izmok oxigéntáplálásának elégtelensége; a hemoglobin oxigénadóssága miatt következik be. Nagy testi megterhelés esetén a légzés útján történő véroxigén telítés a tüdőteljesítőképességének behatárolása, vagy/és a légköri levegő esetenként csökkent oxigéntartalma következtében, elégtelen lehet. Ilyenkor a vér oxigénszíntje, az izomsejtek helyreállítási folyamataihoz képest alacsony.)
 2. Gyorsan növelheti a vér oxigénszíntjét, ezért rövid időn belül megszüntetheti a vér oxigénadósságát: a hipoxiás állapotot.
 3. Serkentheti a vér oxigénszíntjét, ezért rövid időn belül megszüntetheti az izmokban a redox folyamatok helyreállítását.
 4. Intezív, megeröltető tréninget követő véroxigén-telitettség  90%-ról 96,7%-ra 2 óra pihenő helyett lényegesen rövidebb idő alatt helyreállhat.
 5. Nyugalmi pulzus lényegesen  gyorsabban helyreállhat.
 6. Nyugalmi állapotban, a plasztikus feszültség és feszített izmoknál a kontraktil feszültség, rövid idő alatt lényegesen csökkenhet, míg az italt nemfogyasztott sportolóknál 2 óra után az izomfeszültségi értékek emelkedettek maradnak.
 7. Hajszálerekben serkentheti a mikrokeringést.
 8. Széndioxid-mérgezés esetén életmentő lehet.
 9. Sugárterápia kiegészítése daganatos betegek számára.
 10. Javíthatja a kollagén újraképződést.
 11. Javíthatja a fizikai teljesítőképességet.
 12. Az anaerob anyagcsere és a vérkeringés kedvezőbben alakulhat.
 13. A máj szabad oxigéntartalma 43%-al nőhet a belégzéshez képesti  8% helyett
 14. A májban fokozhatja az enzímek aktivitását.
 15. Fokozhatja a máj méregtelenítő aktivitását.
 16. Feltöltheti az oxigénraktárakat.
 17. Tejsav-színt csökkenés gyorsulását okozhatja fizikai terhelést követően.
 18. Fokozhatja a szellemi frisseséget és teljesítőképességet.
 19. Javíthatja az általános állapotot, megkönnyítheti azon betegekmozását, akik tüdő és szívasztma, szívkoszorúér-szükület, billentyűzavar és vérszegénységben szenvednek.
 20. Védőitalként is funkcionál nehéz, fizikai munkát igénylő, valamint gázos,gőzös,szennyezett levegőjü munkahelyeken.